Hier de ergste leugens van Mark Rutte

pinokkioAuteur: Ewald EngelenGod, wat heb ik me donderdag tijdens het ontbijt zitten opvreten. Espresso over de grond, ontbijtbord aan diggelen, koffielepel kromgebogen, dochter uitgesnauwd, hond geschopt.

Sla ik nietsvermoedend Het Financieele Dagblad open, sta ik oog in oog met het smoelwerk van Mark Rutte. Normaal al geen pretje, maar met de afgekloven clichés en gore halfleugens in dit interview een regelrechte ramp. Hier de ergste.

Rutte: ‘Amerika kan zich veroorloven om kwantitatieve verruiming [opkopen staatsobligaties door de centrale bank] toe te passen. Dat is veel gevaarlijker voor Europa met een euro die niet de wereldstandaard is.’

Onzin. De enige reden waarom de ECB geen staatsobligaties opkoopt, is omdat het niet mag. Niet van de eigen statuten, niet van Duitsland en Nederland.

Rutte: ‘Ruimte om de schuld te laten oplopen hebben we niet. Kijk maar naar de schuld ten opzichte van het bruto binnenlands product. Die is hoog in Italië, maar met 90 procent in Duitsland ook.’

Maar de Nederlandse schuld is met 71,2 procent laag. Alleen Estland, Slowakije, Luxemburg en Slovenië hebben minder schuld. Historisch stelt het ook geen moer voor: alleen midden jaren zeventig en eind jaren negentig was hij lager. En we hebben er nog nooit zo weinig rente over betaald.

Rutte: ‘Als je als overheid niet je eigen huishuisboekje op orde brengt, krijg je een grote schuldenberg met stijgende rentelasten. Ik vind dat onacceptabel, want dan zouden we de rekening doorschuiven naar de volgende generatie.’

Een valse vergelijking (een staat is geen huishouden), een drogredenering (juist de manier waarop Rutte het huishoudboekje op orde brengt, door lastenverzwaringen, vergroot de staatsschuld) en een halfwaarheid (we schuiven niet alleen schulden, maar ook bezittingen door) in twee zinnen.

En toen moest de ergste gotspe nog komen.

Rutte: ‘Ik wijs er trouwens op dat we ook dit jaar voor 23 miljard euro in de economie pompen.’

Rutte jat 22 miljard euro van jou en mij, daardoor krimpt de economie, raken mensen hun baan kwijt, gaan bedrijven over de kop en ontvangt de staat minder belasting en moet zij meer uitkeren. Dat is ‘geld in de economie pompen’.

Is het stupiditeit of kwaadwillendheid? Ik vrees het eerste. Ik ben bang dat de goeie jongen de slechte buikspreekpop is van een kongsi van hoge begrotingsambtenaren die, ingeseind door Draghi en Rehn, ervoor moeten zorgen dat wij ons aan de afspraken houden. Als Rutte tegen Rehn zou zeggen dat hij naar de pomp kan lopen, is het namelijk einde oefening.

Die technocratie hebben we allang. Een soort vijfde colonne, ja.

Bron: Het Parool

Advertenties

, ,

 1. #1 door Pieter Veenstra op juli 15, 2013 - 6:41 pm

  Reblogged this on Welke toekomst….

 2. #2 door Yvonne op juli 15, 2013 - 8:37 pm

  Ja,u heeft wel gelijk,maar Rutte heeft de ballen niet en ook nog eens geen ruggengraat!Rekenen kan hij ook al niet.het enige wat hem doet blijven lachen is dat wij straks helemaal geen nagel meer hebben om op een bepaalde plaats te krabben en hij een topjob heeft bemachtigd!Over onze ruggen dus,maar dat zal hem een rot zorg wezen!Zou zijn moeder trots op hem zijn of zich rot schamen voor haar zoon?

 3. #3 door Q op juli 16, 2013 - 10:43 am

  s het stupiditeit of kwaadwillendheid? Ik vrees het eerste.

  Ik vrees het laatste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: