Schulden aanpakken: Waarom de EU niet wil en de Staat niet kan

EurocrisisEen analyse waarom de EU niets wil ondernemen tegen de schuldencrisis, en de lidstaten niets kunnen ondernemen tegen de schuldencrisis. Het analyseren van het compleet falende EU beleid in deze crisis wordt een stuk gemakkelijker wanneer je je het volgende realiseert:

De EU wil slechts één ding, en dat is de totalitaire macht in Europa.

De definitie: De totalitaire staatsvorm is een dictatuur waarbij alle krachten van één punt uit op één doel worden gericht. (VanDale.nl)

Het compleet falende beleid is met dit uitgangspunt ineens niet meer compleet falend, het beleid van de EU is dan ineens zeer succesvol! Analyseer zelf het recente EU nieuws eens in dit licht, en zie hoeveel meer logica je ziet in de genomen stappen en gemaakte plannen.

Dit is dus geen incompetentie, dit is geen toeval, dit is het beleid. En dit beleid wordt met groot succes uitgevoerd om het doel te halen. Om die totalitaire macht te krijgen, moeten 500 miljoen Europeanen zich wel gaan onderwerpen aan de EU als opperste bevelhebber. Hoe kan je dat bereiken?

Met schulden

Schuldencreatie in 4 eenvoudige stappen:

Stap 1: De Euro. De euro heeft een bias (de eigenschap hebbende te sturen in een bepaalde richting) om schulden te creëren en het geld te centraliseren aan de top van de piramide. Dat hebben alle valuta die door het huidige centrale banken systeem worden uitgegeven, ook de oude Nederlandse gulden, behalve dat de euro een middel is om deze macht te centraliseren in de handen van de EU, in handen ver weg van de invloed van individuele landen dus. De euro wordt namelijk alleen en uitsluitend geregeld door de ECB – heel ver weg van de invloed van volken.

Stap 2: Schuldconcurrentie. De euro’s worden uitsluitend uitgegeven in leningen met rente. Daarbij geldt: een lening is een ander woord voor schuld. Dus *alle* euro’s (ook digitale euro’s in de banksystemen) worden dus uitgegeven gewoon als nieuwe en onbetaalbare (want rente) schulden. Als iedereen z’n lopende leningen morgen afbetaalt hebben we grootschalig geldtekort – want betaling van rente! Duitsland en Griekenland (en jij en je buurman) kunnen dus niet beide hun schuld afbetalen, daarvoor is te weinig geld. Het is dus of/of. Er is per ontwerp dus een faillissementsspel ingebouwd. En het ontgaat niemand: Duitsland wint, Griekenland verliest en verliest goed. Het creëert een onvoorstelbaar grote berg problemen en schulden. Schuldconcurrentie, over een bias van geld gesproken!

Stap 3: Schuldverspreiding. Via diverse wegen stroomt het geld uit alle hoeken van het Europese continent centraal naar de EU. Door EU-lidmaatschap, belasting, rente, faillissementsdonaties/reddingen, monetaire verruiming zoals het centraal opkopen van staatsschuld via OMT, etc, stroomt geld grootschalig naar de centrale ECB EU-bankiers – overal schulden achterlatende. De nu zo gewenste fiscale- en bankenunie is natuurlijk ook in dit licht te zien. Dit bereikt het doel van een gemeenschap van schulden. (Video: Uitleg Farage over de schuldenunie) Gemeenschap van schuld wil zeggen: de bestaande schulden behouden door te verspreiden, iedereen medeplichtig maken. Griekenland gaat niet failliet, nee: Nederland, Duitsland, Luxemburg en Finland gaan hoge nieuwe schulden aan om daarna en daarmee Griekenland verder in schulden te steken. Meer geld verdwijnt in het zwarte geld gat en meer schulden resteren voor de (NL, DE, LUX en FIN) burgers. Dit ‘moet’ uiteraard – want er is geen alternatief: TINA – omdat we in het corrupte Noorden kennelijk solidair moeten zijn met het corrupte+failliete Zuiden.

Stap 4. Behoud van Schuld. Dit is de wet tot het behoud van pijn. De EU doet van alles om die schulden in stand te houden. Je ziet heel veel uitstel gedrag in de vorm van pappen en nat houden. En de schulden-landen redden met nog hogere nieuwe schulden, de schuldverspreiding, Target2, ESM, EFSF en de diverse ‘reddings’-acties. En als je éénmaal meespeelt in het spel voor 2000 miljard euro, ja, dan stap je niet zo gemakkelijk meer uit. De prijs van uitstappen is dan immers te hoog geworden. Dit verklaart waarom de EU en overheden de falende, grijpende en corrupte bankiers geen strobreedte in de weg ligt en ze maar geld blijven geven. De bankiers creëren overal waar je kijkt nieuwe schulden, ernstig ziek dus, maar precies wat is benodigd! De bankenlobby doet goed werk.

Het aanvalsplan

Als plan van aanpak hebben de heren dictatoren van de EU bedacht dat we, alle 500 miljoen van ons, onze identiteit en ons zelfbeschikkingsrecht (soevereiniteit) moeten opgeven. Het is namelijk of Nederland, of een Totalitaire EU. Niet beide. De EU identiteit moeten we vormgeven, dus de Nederlandse soevereiniteit moeten we afbouwen. Want, herinner je: Meer macht, meer macht, de EU moet totalitair!

Actie 1: Schuld als hefboom. Door het schuldenspel hebben ze er een plausibel verhaal bij: door de schulden moet er ingegrepen worden wil de EU/euro kunnen voortbestaan! Dus moet (en nu: mag!) er hardhandig ingegrepen worden in Cyprus, Griekenland, etc. De schuldhefboom is benodigd door de EU voor het grijpen van macht. Let wel: macht grijpen ver buiten het originele en huidige mandaat van de EU! Hierdoor passen we nu met grote regelmaat wetten aan. De schuldhefboom moet dan wel in stand gehouden worden boven alles. De schulden moeten dus blijven en liefst groeien! Dan kunnen in dit stalen keurslijf overheden natuurlijk niet zomaar ineens schulden gaan afschrijven! Of door middel van een eigen valuta in te grijpen door devalueren, of zelf gaan onderhandelen over schuldsanering, of zelf gaan beslissen te investeren in de economie en de toekomst in plaats van de nu zo goedkope staatsschuld, of te investeren in het oplossen van het aanpakken van private (hypotheek)schulden probleem, of lasten eens niet verzwaren, of… Dus om Actie 1 te borgen is Actie 2 benodigd:

Actie 2: Inspraak Wegnemen. Wil de schuldenhefboom blijven groeien, dan moeten de lidstaten alle macht/invloed worden afgenomen. Alle inspraak is immers bedreigend voor de hefboom. Pas op: Populisten! Met als resultaat dat we (de lidstaten) niets anders meer kunnen doen dan snijden in ons eigen vlees. Letterlijk, bezuinigen is het enige dat lidstaten nog mogen doen. Lidstaten kunnen immers niets met de valuta doen, ze kunnen niets doen aan rente betalingen, ze hebben geen inspraak meer in hun staatsschuld aanpak! Het enige wat je ziet gebeuren zijn lasten verzwaringen voor het volk. Direct zoals middels belastingverhoging die averechts werken maar niet terug gedraaid worden, of indirect middels bezuinigingen: eindeloze nul-lijn, hogere inflatie, later met pensioen, nog meer monetaire verruiming, etc.

Je ziet door Actie 2 dat de inspraak in het eigen begrotingsbeleid is afgenomen, alle begrotingen worden nu opgesteld in opdracht van de Europese Commissie, en daarna gecorrigeerd door de Europese Commissie. En op Prinsjesdag mogen we een poppenkast spelen over deze begroting. Nederland is slechts nog administratie kantoor, die mag beslissen of we bezuinigen op bijv de ouderenzorg of de gehandicapten zorg – zoals we zagen gebeuren tijdens het omvallen van de SNS. We mogen niet anders dan lasten verzwaren, dus verdween bij de extra uitgaves aan SNS ineens een stuk zorg uit onze verzorgingsstaat. Dit is uiteraard niets anders dan leegverkoop, met behoud van de resterende bergen schulden als resultaat.

Het enige dat door al die bezuinigingen bereikt wordt is dat de schulden toenemen! Cyprus raakt steeds verder in de put, Italië net zo, Portugal idem, de Griekse economie duikt steeds verder in, en in Nederland uiteraard ook. Door alle grappen van Rutte staat de economie weer slechter voor dan in het verleden. Terwijl in al deze landen heftige stappen genomen worden in bezuinigen en lasten verzwaren, vliegen letterlijk de wielen van de Zuid Europese auto!

Conclusie

De hefboom van de EU om het gehele Europese continent te onderwerpen wordt door al deze schuldcreatie, en de wetmatige behoud van pijn, uiteraard sterker en sterker. En de pijn van de bevolking wordt uiteraard groter en groter – maar dat laatste is slechts het benodigde middel voor het gewenste primaire doel: totalitaire macht. Onmenselijk? Absoluut. Maar je kan geen omelet maken zonder de eieren (het volk en de democratie) te breken. Het ontdemocratiseringsproces is in volle gang.

De totalitaire EU-macht kan men alleen vestigen door onmenselijk gedrag en groeiende schulden. Daarom wil de EU de schuldenproblematiek niet aanpakken, en kan de staat de schulden ondertussen ook niet meer aanpakken. Daarvoor is een wil nodig – en nagenoeg alle politici willen vanwege hun politieke carrière uiteraard de EU. En daarvoor is een weg nodig – die weg heet soevereiniteit, maar die is ons reeds afgenomen.

Bekijk met dit artikel in het hoofd nu ook de Petitie van Ad Broere eens opnieuw.

Paranoia of niet, bewust of niet, originele intentie of niet, dit is het pad dat nu gelopen wordt in de EU. En de EU heeft een prikkel (de totalitaire, megalomane machtsdroom) om niet goed in te grijpen. Doe met dit inzicht wat je wilt, maar gebruikt het bij het interpreteren van nieuws rondom de schuldencrisis en de EU.

Lang Leve Europa!

Dit artikel verscheen eerder op Lang Leve Europa

Advertenties

, , ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

Against Media-Maffia,Racism, Homophobia, Capitalism and For The Common People.

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: