Eurozone zal naar verwachting Griekenland 2,8 miljard euro lenen

eugreece

EU ambtenaren ​​vergaderen maandag over de goedkeuring van een lening van 2,8-miljard-euro ($ 3650000000) aan Griekenland.

De vergadering zal maandag worden gehouden door de Eurogroep. De Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras deelde dit zaterdag mee aan persbureau Reuters .De betaling wordt gedaan indien de Griekse parlementsleden hun goedkeuring geven aan een hervormingswet zondag. De voorgestelde wet bevat een aantal hervormingen en fiscale maatregelen , met inbegrip van bepalingen die ontslag van werknemers in de publieke sector moeten vergemakkelijken. Stournaras zei dat het land de lening nodig heeft om de lonen, pensioenen, en de obligaties in handen van de Europese Centrale Bank op 20 mei te kunnen betalen.

“Het aannemen  van het wetsvoorstel opent de weg voor de uitbetaling van de € 2800000000 … het wordt niet meer urgenter dan nu,” verklaarde hij.

De leden van de Eurogroep, zullen ook tijdens een vergadering op 20 mei een beslissing te nemen over een andere 6-miljard-euro-lening aan Griekenland. Het land heeft al ongeveer € 200.000.000.000 ontvangen van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds, sinds medio 2010. Griekenland is het epicentrum van de schuldencrisis in de eurozone en ervaart zijn zesde jaar van recessie, terwijl door de harde bezuinigingsmaatregelen tienduizenden mensen zijn ontslagen.

Veel Griekse arbeiders zijn momenteel werkloos, banken verkeren in een wankele positie, en pensioenen en salarissen zijn gekort. De Griekse jongeren zijn ook zwaar getroffen, en meer dan de helft van hen is werkloos. De almaar voort woekerende schuldencrisis heeft bepaalde landen van de Europese Unie gedwongen om strenge bezuinigingsmaatregelen moeilijke economische hervormingen goed te keuren, die massale demonstraties hebben geleid in veel Europese landen.
Bron: PressTV

Advertenties

  1. #1 door Griekenland op juni 2, 2013 - 10:50 am

    Volgensm ij is een lening iets wat weer terug betaald gaat worden, waarom krijg ik het idee dat die kans wel heel klein is, dat het ooit terug komt, maw wie geeft ons belastinggeld in dat geval weg…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

Against Media-Maffia,Racism, Homophobia, Capitalism and For The Common People.

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: