Het overschreeuwen tekent de wanhoop van Dijsselbloem en co

dijsselbloemhorrorAuteur: Ewald Engelen – Op de dag dat het CBS een nieuw werkloosheidsrecord meldt, het Amerikaanse weekblad The Atlantic bericht dat steeds meer Griekse kinderen met lege maag naar school gaan en de Financial Times rapporteert dat Frankrijk zijn begrotingsdoelstellingen voor 2013 gaat missen, trakteren de beulen van Europa – Dijsselbloem, Rehn, Asmussen, Regling en Hoyer – zichzelf op een felicitatiekaart in de vorm van een opiniestuk in The New York Times.

Europe is responding staat erboven. ‘Europa reageert’ – en dan vraag je je meteen af waarop. Waarschijnlijk op de groeiende schare Amerikaanse criticasters – van Krugman tot Larry Summers, van Bernanke tot Joe Stiglitz, van Obama tot Robert Reich – die het hardvochtige lastenverzwaringsbeleid in steeds schrillere bewoordingen afwijst en daarmee ook bij ons steeds meer weerklank vindt.
Wellicht speelden ook de aanvallen op de academische onderbouwing van dat beleid een rol. In ieder geval was twee dagen eerder op internet het nerdy hoekje van linksige Amerikaanse bloggers bijkans uit zijn voegen gebarsten toen bleek dat een invloedrijk stuk van twee rechtse Amerikaanse economen die bewezen hadden dat hoge staatsschuld tot economische krimp leidt, broddelwerk was.

Waar de heren in elk geval geen woorden aan vuil maakten, was de werkloosheid, armoede, uitzichtloosheid en andere ellende die hun beleid in zowel Noord als Zuid veroorzaakt. Geen medeleven, geen greintje empathie.

Lastenverzwaren
Wel knisperende zelfgenoegzaamheid. De crisis is weliswaar nog niet voorbij, zo geven Dijsselbloem en co toe, maar we zijn toch maar mooi een stuk verder dan wie ook een jaar geleden voor mogelijk hield. Zo is iedereen fluks aan het lastenverzwaren geslagen en zijn werknemersrechten verder verschraald. Ook hebben we twee noodfondsen ter waarde van 750 miljard euro ingericht, waar Ieren, Portugezen en Grieken de gelukkige gebruikers van zijn. Ten slotte hebben we via de Europese Investeringsbank 70 miljard per jaar vrijgespeeld voor investeringen in de eurozone; op een economie van ruim 8600 miljard een kruimel. Om te besluiten met de uitsmijter dat ‘dankzij onze vastberadenheid lastige maar noodzakelijke aanpassingen zijn doorgevoerd, waardoor de eurozone sterker uit de crisis te voorschijn komt’.

Het tekent de wanhoop van Dijsselbloem en co dat zij de desastreuze gevolgen van hun perverse beleid met dit soort pathetische zelffelicitaties moeten overschreeuwen.

Net Mr Bean die zichzelf tijdens zijn verjaardag op een armzalige steak tartare trakteert en zogenaamd verrast een verjaardagskaart opent die hij even daarvoor zelf op tafel heeft gezet.
Het zou zielig zijn als het niet zo tragisch was.

Bron: Parool.nl

Advertenties

, ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

Against Media-Maffia,Racism, Homophobia, Capitalism and For The Common People.

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: