Kappot Maacken

emergencyHet is zondagavond en ik zag net huilende volwassen mannen op TV. Ze zagen er verslagen en reddeloos uit, pure en intense wanhoop. Ik dacht even beelden van Syrië te zien, of van slachtoffers van een woeste orkaan die gezinnen uiteen gerukt had. Een aardbeving? Een man die zijn kinderen verloor door een aanslag? Bom? Heeft Noord-Korea dan toch chemische wapens ingezet en verloren miljoenen mensen het leven?

Niets van dat alles. PSV – Ajax 2-3, dat was alles. De Boeren hebben verloren van de Joden en dat vinden ze verschrikkelijk erg. Het relativeert wel lekker natuurlijk, als je zo’n veertiger jankend in zijn rood-witte shirt ziet zitten. En dan zijn liefje dat zacht troostend over zijn kale bol aait. Ze wil hem nog opvrolijken door te beloven dat ze vanavond die string van snoepgoed zal aandoen, maar het helpt niet, evenmin als de ranzige woorden die ze in zijn oor fluistert, niets kan zijn intense weemoed veranderen. Meneer moet huilen, ze worden geen kampioen. Een weekje ziektewet waarschijnlijk en de Labrador wordt niet uitgelaten vanavond, maar krijgt om niets een rotschop. De kinderen vroeg naar bed zonder knuffel. “Papa doet traantjes laten”. fluistert mama als de koters niet-begrijpend hun bed met PSV-dekbedhoezen induiken.

Papa gaat vanavond nog even met vrienden meelopen in een rouwstoet door de stad waarbij ongetwijfeld links en rechts een bankje of winkelruit sneuvelt. Emoties, altijd lastig. Vannacht zit hij zes keer rechtop in bed, badend in het zweet. Had Pieters nou maar niet meegedaan. Had dan met tien man gespeeld Dickie! Om vijf uur gaat hij uit bed in zijn rood-witte pyjama en tikt zijn haatmails naar AdvocaatL “Lul, klootsak, eikel, ik maack je kappot! Rot maar vluch op naar Rusland trug of een ander lant in Afrieka”

Zo, dat is eruit. Dat zal hem leren, die kleine dikke nietsweter. Tevreden pakt ie zijn 30e biertje en kijkt de samenvatting nog eens terug. Weer komen de tranen. Met 3-2 verloren van de kampioen, hoe kan dat gebeuren? Had ie zelf maar meegedaan, was ie zelf maar niet gestopt na zijn tweede seizoen in de plaatselijke B9. Maar ja, als je zelfs daar vaker op de bank zit dan dat je op het veld mag, raakt je hoop op een betaalde carrière op en kies je snel voor een rol als lid van de harde kern. Supporter, keihard er zijn voor je club, brouwelen, schelden, vloeken en zwaaien met de vlag.

De kinderbijslag gaat op aan seizoenskaarten, de hele week wordt naar de zondag toegeleefd. D-day. Gaat het dit jaar dan eindelijk weer gebeuren? Een hele week zuipen omdat we kampioen zijn? Helaas, verloren met 3-2 en de psychotherapeut zal in actie moeten komen om dit nog te redden. Ik voel een intens en diep medelijden met dit soort mens. En het is inderdaad bijzonder triest, maar gelukkig is er hoop, toch nog kans op een feestje!

Eind deze maand namelijk krijgt iemand de baan van zijn moeder en dat schijnt een groot volksfeest te worden.

Advertenties

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: