‘Volkert van der Graaf krijgt geen proefverlof’

rockEr bestaat dus ook nog goed nieuws. Volgens Elsevier zal Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Veiligheid en Justitie)  een proefverlof van Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, als daarvoor een verzoek wordt ingediend niet goedkeuren. Dat heeft Teeven maandag bevestigd tegenover Hans Smolders, de voormalige chauffeur van Fortuyn.

Van der Graaf zou vanaf 6 mei in aanmerking komen voor het zogeheten wenverlof. Dit leidde eerder al tot ophef. Bronnen binnen het ministerie van justitie meldden vorig jaar al dat een verlof van Van der Graaf lastig is omdat hij gevaar zou lopen. Van der Graaf is immers al diverse keren met de dood bedreigd. Ook bestaat er het risico op maatschappelijke onrust.

Petitie
Smolders is initiatiefnemer van de petitie die moet voorkomen dat Van der Graaf vervroegd vrijkomt. In mei volgend jaar heeft de moordenaar van Fortuyn tweederde van zijn straf erop zitten. Dat zou betekenen dat hij in aanmerking kan komen voor vervroegde vrijlating.

De petitie is inmiddels door ruim 41.000 Nederlanders ondertekend.

Update:
Teeven laat via zijn woordvoerder weten dat er pas een definitief besluit wordt genomen over het verlof als daarvoor een verzoek is. De maatschappelijke onrust die ontstaat bij een proefverlof zal Teeven zeer zwaar laten meewegen.

Bron: Elsevier

Ahum…
Wenverlof? Waar in godsnaam zou dat stuk uitvaagsel aan moeten wennen dan? Zelfstandig wonen en werken, een frietje halen, even lekker over de markt slenteren, espresso met koekje op een terras? Nou mooi niet dacht ik zo, want er is volgens mij geen zinnig mens te vinden die gelooft dat Van der Graaf ook maar één uur zelfstandig buiten de bajesmuren zou overleven, ‘maatschappelijke onrust’ is wat dat betreft dan ook goed gevonden; het zal knokken worden om wie hem mag omleggen,  you can bet your boots on that hoss. Volkertje weet dat, justitie weet dat en u en ik weten dat. Dus mijnheer Teeven; kappen met die komedie a.u.b. Mocht justitie besluiten dit ongedierte – na zijn toch al belachelijk lage straf – conform de Nederlandse wet op proefverlof te sturen of vervroegd “vrij” te laten dan zal de doodsbange Volkert bescherming eisen én krijgen. Er loopt nog genoeg links gepeupel met de nodige invloed rond die Van der Graaf eeuwige dank verschuldigd zijn voor zijn laffe daad. Maar helaas: waar ter wereld men Volkert ook weet te verstoppen, gevonden worden zal hij!

Oh ja, deze tweet kwam ik vanmiddag tegen:

CKvolkert

Mooi geformuleerd en ruim binnen de maximum tolerantie van de waarheid IMHO.

Advertenties

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: