Jouw banktegoed kan ook in beslaggenomen worden!

Bankroof-door-de-EUAuteur: Peter B. Meyer – Realiseer het goed, we leven in een gevaarlijke tijd, de maatregelen van overheden, ministers van financiën, en ambtenaren over de hele wereld hebben ons op de rand van de afgrond gebracht, naar volledige ineenstorting, hetwelk eindigt met monetaire onrust, voedseltekorten, paniek, sociale onrust en totale ontwrichting van de middenklasse en de infrastructuur. Nadat de EU de ongekende stap heeft genomen de middelen van particuliere spaarders in Cyprus in beslag te nemen, is de ware EU-aap uit de mouw gekomen. De volgende keer is jouw rekening ook in gevaar. Neem deze boodschap ter harte en stuur die door aan je vrienden als een serieuze waarschuwing.

Jim Rogers suggereert dat de tijd bijna op is en dat degenen met eigen middelen zich moeten voorbereiden op het ergste. Hij geeft je deze waarschuwing:

Het is best eng wat er gaande is in Europa … als ze beginnen met geld van de bankrekeningen van de mensen aftehalen. Ik, voor mezelf, zorg ervoor dat ik niet te veel geld heb staan op welke bankrekening dan ook in de wereld. Nu is er een precedent … Het IMF heeft gezegd bankrekeningen plunderen. De EU heeft gezegd bankrekeningen plunderen. Je kunt er dus zeker van zijn als er problemen komen, ook andere landen zullen zeggen … laten we het zelfde doen. In de volgende ronde worden ze compleet gek …

“Als politici zeggen ‘Je hoeft je geen zorgen te maken’ … Alsjeblieft, maak dan haast, om in de bergen te vluchten. Ik doe het ook. Ik wil ervoor zorgen dat ik niet klem kom te zitten.”

Denk aan al die arme zielen op Cyprus, ze dachten dat ze een eenvoudige bankrekening hadden. Nu zijn ze erachter gekomen dat ze een ‘bijdrage’ moeten leveren aan de stabiliteit van Cyprus. “Vertrouw de overheid niet. Als je naar de overheid luistert, zul je snel failliet gaan.”

Wees ervan verzekerd dat de confiscatie van de deposito’s in Cyprus niet een eenmalige geval zal blijven; veel regeringen hebben hun grondwet al aangepast of bereiden zich voor dit spoedig te doen, zodat ze geld van je rekening kunnen stelen wanneer de behoefte ontstaat. Zie onderaan het bewijs* hiervan voor Nederland, waar op 27 maart jl. de wet werd aangepast.

Confiscatie van klantendeposito’s bij banken op Cyprus, zo lijkt het, was niet een eenmalig wanhoop idee van een paar eurozone “trojka” ambtenaren om hun balansen te redden. Een gezamenlijke nota van de Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation en de Bank of England van december 10, 2012, toont aan dat deze plannen al lang in de maak waren, en dat deze afkomstig zijn van de G20 Financial Stability Board in Bazel, Zwitserland (here besproken); met de bedoeling om duidelijke het confiscatierecht te leveren aan de banken met in bewaring gegeven fondsen.

Spanje, Nederland en Nieuw-Zeeland hebben al soortgelijke richtlijnen in plaats. Onder het mom dat dit alleen een noodmaatregel is voor onrustige tijden in landen binnen de eurozone. “De Nieuw-Zeelandse regering heeft al een Cyprus-stijl achtige oplossing voor bankfaillissementen, waarin kleine spaarders een deel van hun spaargeld verliezen om grote bankbailouts te financieren.”

Onze leiders en politici maken zich zorgen over de verkeerde dingen. Ze noemen elk eventueel deposito verlies een “in beslagname” of “belasting”. Maar dan gaan ze ervan uit dat bankklanten normaal gesproken al hun activa in deposito hebben gegeven daarvan ook de teruggave wordt gegarandeerd. Hoewel dit tegenwoordig de conventionele wijsheid is, is dit economisch onlogisch. Dat spaarders hun geld verliezen als hun bank failliet gaat, is precies wat zou moeten gebeuren!

Waarom denken spaarders of obligatiehouders dat ze recht hebben op rente zonder risico? Dat is niet zoals de markten werken. Ze verdienen rente op deze beleggingen omdat ze hun activa uitlenen aan de bank. Als de bank ze niet kan terugbetalen, verliezen ze het wel.

Helaas, om de illusie te ondersteunen dat een bank nooit ten onder kan gaan, hebben de meeste westerse regeringen enorme hoeveelheden geld gegeven aan de banken in de vorm van directe subsidies, gefinancierd door verborgen belastingen, kunstmatig lage rente, en de inflatie. In feite is inflatie twee keer een fiscale pijn voor spaarders: een keer door verloren rente vanwege de kunstmatige lage rentetarieven van de Centrale Banken, welke voor de tweede keer opnieuw hun koopkracht ondermijnt. Terwijl de eerste alle spaarders schaadt, de laatste schaadt iedereen die de nationale munt gebruiken, en dus niet alleen spaarders.

Voor de eerst keer in generaties kregen Cyprioten, Europeanen, en investeerders over de hele wereld, de boodschap dat dit risico echt is. Banken zijn niet eindeloos een bron van winst, onwrikbaar gezet op betonnen funderingen. In feite, is het fiat fractionele-reserve banksysteem structureel instabiel.

De kleptocratische intenties van de EU – heersers die politieke macht gebruiken om uit de middelen van hun land te stelen – zal niet onopgemerkt blijven en zal uiteindelijk, zowel binnen als buiten de twee-tier Eurozone gebieden in een vertrouwenscrisis resulteren. Zo heeft Spanje een zwakke regering, Italië geen enkele regering en de Fransen hebben iets dat meer op een groep van studentidealisten op middelbare leeftijd lijkt die in het Élysée paleis keuvelen tot een leider langs komt. Terwijl de Duitse Centrale Bank de Bundesbank een onderzoek start naar beweringen dat Deutsche Bank miljarden dollars heeft verloren op kredietderivaten, en dit verborgen heeft gehouden. Dus spaarders bij deze bank oppassen.

De EU heeft het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) opgericht, om mislukte banken in de EU te redden; onze leiders hebben nu getoond dat ze daarover anders denken. Zoals op 25 maart, de Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, die een leidende rol speelde bij het opleggen van de waarborgsom confiscatieplan voor Cyprus, aan verslaggevers vertelde dat dit de blauwdruk is voor eventuele toekomstige bankbailouts – the template for any future bank bailouts, en dat “het de bedoeling is “the aim is for the ESM om de ESM nooit te gebruiken.”

“Confiscatie van deposito’s bij banken om te herkapitaliseren is heel wat anders dan een eenvoudige belastingheffing door de overheid om de belastingbetaler de rekening van de bailoutkosten te laten betalen. De overheidsschuld, zij het discutabel, is ook de schuld van het volk, omdat de overheid er is om diensten te verlenen aan het volk. Maar toen de banken in de problemen kwamen met hun derivatieve schuldentransacties, dienden zij daarmee niet de spaarders, omdat die niets van de winst ontvingen. In dat geval wordt het in bewaarnemen van hun fondsen gewoon diefstal.”

Ben je dan veilig, als je je geld in goud en zilver hebt? Blijkbaar ook niet – tenminste als je het bewaart in een kluis in de bank. Homeland Security has reportedly told banks naar verluidt de banken verteld, dat ze het recht hebben om de inhoud van de kluisjes zonder enig bevel ingeval van “nationale veiligheid”, in beslag kunnen nemen, hetwelk een grote bankcrisis ongetwijfeld zal zijn.

Ondertussen, vanwege het ontbreken van voldoende financiële middelen, is de depositoverzekering gedoemd te mislukken, waardoor het private banking-systeem dat functioneert op basis van vertrouwen, is onderuitgehaald!

Kunnen ze legaal je geld stelen? “Alhoewel maar weinig spaarders het zich realiseren, is de bank wettelijk eigenaar van de in bewaargegeven fondsen zodra deze zijn afgegeven bij de bank. Ons geld is dan het actief van de bank geworden, terwijl de spaarders concurrerende schuldeisers worden met alleen een schuldbekentenis in handen als belofte om te betalen.”

Tot nu toe is de bank verplicht op verzoek je geld terug te betalen in de vorm van contanten. “Onder de FDIC-BOE plan, zullen spaardersschuldbekentenissen worden omgezet in eigen vermogen van de bank. De bank krijgt het geld en de spaarder krijgen aandelen in de bank.”

Met een beetje geluk kun je je bankaandelen verkopen aan iemand anders, maar wanneer en tegen welke prijs? De meeste mensen houden een depositorekening aan in contant geld om hun rekeningen te betalen. Maar in de VS, hebben spaarders daadwerkelijk een nog slechtere positie dan de depositohouders op Cyprus, tenminste als ze hun geld bij de grote banken hebben gestald, die in het casino van derivaten spelen, zoals nu ook de Deutsche Bank van wordt verdacht!

“De toezichthouders deden een oogje dicht toen de banken het aan hen in bewaring gegeven geld blootstelde aan de financiering van derivaten. En zelfs in die mate, dat spaarders, in tegenstelling tot hun Cypriotische confraters, niet eens senior crediteuren meer zijn. Herinner je nog de Lehman affaire? Toen deze investeringsbank mislukte, kregen concurrente schuldeisers (en bedenk dat depositohouders concurrente schuldeisers zijn) slechts acht cent per ingelegde dollar terug. De belangrijkste oorzaak was dat de derivaten tegenpartijen onderpand hadden geëist en verkregen tegen eventuele blootstellingen, wat betekent dat zij bevoorrechte schuldeisers werden. De faillissement hervormingen in 2005 zorgden ervoor dat derivatentegenpartijen senior werden t.o.v. de onverzekerde  kredietverstrekkers.”

“Men kan zich afvragen waarom terbeschikkingstelling van onderpand aan een derivatentegenpartij, bij een gedeeltelijke blootstelling, een ‘beveiligde’ schuldeiser wordt, terwijl de deposant, die 100 cent op de dollar inbrengt ‘onbeveiligd’ is.”

Na het lezen en begrijpen van deze grondige analyse moet je wel uiterst geschrokken zijn en je beraden of je nog veel geld op je bankrekening wilt laten staan, in ieder geval niet meer dan je nodig hebt voor het betalen van je rekeningen, ten hoogste een bedrag dat bij verlies je levensonderhoud niet in gevaar brengt, als de economische situatie verder de fout ingaat.

Terwijl ruilhandel (bartering) en hightech alternatieven zoals Bitcoin wedijveren om de aandacht van de nieuwe “bankloze” spaarder is het duidelijk dat mensen, instellingen en overheden opnieuw de waarde leren kennen van goud en zilver als ultieme monetaire activa. Bij elke schok binnen het fiat systeem, ontwaken meer investeerders die zich zullen bekeren tot deze fundamentele waarheid.

Als studenten in geschiedenis en economie, begrijpen zowel Rogers als Faber dat de grote steden niet de plaats is om te wonen, als het hedendaagse financiële en sociale systemen uitelkaar vallen. Ga zo ver als mogelijk buiten de explosie radius wonen. Het wordt ‘levensgevaarlijk’.

Rogers adviseert reeds sinds het begin van deze crisis, als voorstander van persoonlijke zelfredzaamheid, start in de landbouw. Hij is van mening dat het in de toekomst de boeren zijn die will be driving Ferraris rijden, in plaats van de Wall Street bankiers. Net als Faber, die woont in de afgelegen heuvels van het platteland van Thailand, is Rogers ook eigenaar van onroerend goed buiten de grote steden en zegt dat harde activa zoals grondstoffen als goud en zilver een van de weinige veilige havens zullen zijn tijdens een grote crisis. Houd in gedachten dat in afwachting van de aankomende inflatie goud en zilver de neiging hebben om qua prijs te fluctueren – maar beschouw het als je inflatie verzekering. Tegen de tijd dat de inflatie “hoog” is, zijn de grote bewegingen in goud en zilver achter de rug.

Over de afgelopen 12 maanden is de prijs van goud gedaald met ca. 3%. Veel lezers maken zich zorgen over het feit dat de prijs van goud en zilver nog verder naar beneden gaat. Op dit moment is de goudprijs onder de $ 1.600 per ounce, net iets meer dan de prijs van platina. De Zilver prijzen liggen rond de $ 27 per ounce. “De beste tijd om goud en zilver en hun aandelen te kopen is als niemand deze wil kopen, zelfs als je ze zelf niet wilt kopen!” Kunnen edelmetaalkoersen nog verder tuimelen? Inderdaad, alles is mogelijk, zeker als de wereldeconomie zich vanaf nu in positieve zin ontwikkeld – het blijft altijd een mogelijkheid.

Desalniettemin is de markt voor edelmetalen behoorlijk ondergewaardeerd ondanks het feit dat centrale banken over de hele wereld goud en zilver kopen, met uitzondering van de domme lieden, in het westen zoals o.a. in de VS en Groot-Brittannië. Als de VS slimme beleidsmakers had, zouden ze opscheppen over hun goud en zilver aankopen.

Inderdaad, is de centrale bank van China de recordbreker in het (stilletjes) accumuleren van grote hoeveelheden goud en zilver, terwijl Rusland hieraan meedoet om ook haar goud voorraad te vergroten – maar daarover scheppen ze niet op!

Onderstaand bericht werd me, met dank, toegezonden door een van de trouwe lezers.

*De noodwet in Nederland is ook per 27/3/2013 aangepast.

http://wetten.overheid.nl/BWBR0003173/geldigheidsdatum_27-03-2013#HoofdstukVII

Lees dit artikel maar eens door!

Artikel 26 [Treedt in werking op een nader te bepalen tijdstip]
[Red: Dit artikel is nog niet in werking getreden; ingeval buitengewone omstandigheden dit noodzakelijk maken kan bij koninklijk besluit, op voordracht van Onze Minister-President, dit artikel in werking treden.]
Onze Minister is bevoegd – zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen – voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabricaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Tenzij bijzondere omstandigheden dit naar zijn oordeel onmogelijk maken, oefent hij deze bevoegdheden niet uit dan in overeenstemming met Onze Ministers van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en van Landbouw en Visserij.

En ook deze!

Genoemde artikel 26 valt onder Hoofdstuk XII. Financieel verkeer met het buitenland, en kan ik niet helemaal plaatsen.

Ik kwam dit ook tegen: Hoofdstuk III. Bankenmoratorium Artikel 4.
Onze Minister is bevoegd te bepalen, dat het aan anderen dan banken verboden is zonder een door of namens hem verleende algemene of bijzondere vergunning over schuldvorderingen op deze banken of op de Bank, in contanten te beschikken, met dien verstande, dat rechthebbenden op opeisbare tegoeden op rekeningen bij banken of bij de Bank, de vrije beschikking behouden over een door Onze Minister te bepalen bedrag per rekeninghouder.

Als ik het goed lees gaat dit nog een stapje verder dan Cyprus.
de minister kan niet alleen een maximum bedrag vaststellen wat je dagelijks van de bank kan halen, hij kan zelfs het bezit van geld op een spaarrekening verbieden!!

Gekopieerd uit blog van Zilverpaul.

Redactie Edelmetaal-Info: De hele noodwet Financieel verkeer vind je hier

Bron: Edelmetaal-info.nl

Advertenties

, , ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

Against Media-Maffia,Racism, Homophobia, Capitalism and For The Common People.

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: