Het gezonde verstand zegt: stop met de Euro!

drapeau-euro-de-mort-1In 1967 is een fatale beslissing genomen door de EEG om te vormen naar een Europese Gemeenschap, afgekort EG (later EU). De EEG was puur en alleen een vrijhandelszone, terwijl de EG (EU) een politiek federalistisch verbond dreigt te worden. De visie van een klassiek-liberaal Europa (Europese Economische Gemeenschap), zoals deze impliciet geformuleerd werd in het Verdrag van Rome ( 1957), werd door West-Duitsland, Frankrijk, Italië en de Beneluxlanden ondertekend. Het verdrag voorzag in vier basisvrijheden: het vrije verkeer van goederen, de vrije uitwisseling van diensten, de vrije kapitaalstromen en de vrije migratie. Vrije concurrentie zonder barrières was het centrale uitgangspunt in de gemeenschappelijke Europese markt. Geen enkele regering zou subsidies kunnen geven die de concurrentie zouden kunnen verstoren. Om dit ideaal van vreedzame samenwerking te verwezenlijken zou niets meer dan vrijheid noodzakelijk zijn. In deze visie zou er nooit een noodzaak bestaan voor een Europese superstaat. Lees verder op Liberale Media

Advertenties

, ,

  1. #1 door Desiree Rover op maart 26, 2013 - 1:17 pm

    Handelsverdragen zijn de gebruikelijke strategie van de ‘powers that so bloody wannabee’ om landen en bevolkingen onder hun knoet te brengen. Ja, vanaf WO-I en de EGKS in 1951 is de strop steeds strakker om onze nek gelegd. Knechtjes als Zalm en Balkenende hebben ons letterlijk aan de duivel overgeleverd, de een met het monopolygeld dat ons meer dan de helft van ons kapitaal heeft gekost, de ander met de EU ‘grondwet’ waarvan we uiterst duidelijk hadden gezegd dat we daar niet aan mee wilden doen. Stop de EU, go local.

  2. #2 door Catherine op maart 27, 2013 - 6:05 am

    En vlak die smiecht van een Lubbers niet uit! Toch komen ze er mee weg, sterker nog ze worden beloond met mooie baantjes. Waar is die dikke smeerkees gebleven met zijn “iedere cent komt terug mét rente”? In ieder geval niet in het cachot waar hij zou moeten zitten, samen met de rest van de landverraders, incl. de “Kunduz-bende” het ESM demissionair erdoor jassen, kan gewoon hier! Kappen met die reddeloos verloren Euro, Sjengen en het verdrag van Maastricht, terug naar de EEG en kleinere monetaire unies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: