Kabinet maakt ondernemers depressief

traanDankzij de bezuinigingen van Rutte & Co duikt het ondernemersvertrouwen nog dieper in de min. Uit de maandelijkse index van TNS Nipo en FD over ondernemersvertrouwen blijkt dat ondernemers in februari nog somberder zijn geworden dan ze al waren. Het zogeheten Ondernemerspeil daalde scherp van -45 naar een dieptepunt van -65. Meer dan tachtig procent van de ondernemers oordeelt nu negatief over de economie.

‘Door de bezuinigingen komen we in een neerwaartse spiraal’, was een typerende reactie, schrijft Het Financiële Dagblad. Ondernemers zijn vooral kritisch op de regering. De negatiefste ondernemers zijn terug te vinden in de bouw. De sector geeft een 4,8 voor de aantrekkelijkheid van ondernemen, dat is veel lager dan andere branches.

Stijgende werkloosheid
‘Het is heel slecht’, zegt onderzoeker Martijn de Groote van TNS Nipo tegen de Nederlandse zakenkrant. ‘Door berichten over een “triple dip”, snel stijgende werkloosheid en bezuinigingen, staan alle indicatoren negatief.’ Ongeveer zestig procent vindt dat de overheid meer subsidies moet geven om innovatie te bevorderen.

Vorig maand kwamen er gitzwarte cijfers van het CPB naar buiten over de Nederlandse economie. De werkloosheid steeg sterk naar 7,5 procent. Ook de huizenprijzen namen een nog niet eerder vertoonde duikvlucht. Per slot van rekening was ook het consumentenvertrouwen gedaald naar het laagste punt ooit.

‘Kabinetspad leidt naar uw financiële rampspoed’, schreef FTM-columnist Ewald Engelen vorige week donderdag  Daarmee doelt de financieel geograaf op bezuinigingsactiviteiten die het kabinet onderneemt om het begrotingstekort onder de afgesproken 3 procent te krijgen, terwijl de economie van Nederland steeds verder in het slop raakt.

Advertenties

,

  1. #1 door Ambassador op maart 13, 2013 - 8:28 am

    Triest. Nog triester is dat blijkbaar ook ondernemers nu hun redding zien in overheidssubsidies! Terwijl de echte oplossing toch nog altijd zit in lastenverlichting en deregulering.

    Dit onderstreept dat de nood echt hoog is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: