Het Europese Gendarmeriekorps (EUROGENDFOR)

EGFHet Europese Gendarmeriekorps (EUROGENDFOR) is een multinationaal initiatief van zes EU-lidstaten – Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Roemenië en Spanje – opgericht met een verdrag, en met het doel om internationale crisisbeheersings capaciteiten te versterken en voor het  ontwikkelen van het gemeenschappelijk veiligheids-en defensiebeleid. EUROGENDFOR kan worden beschouwd als een geïntegreerd politie instrument ontworpen voor het uitvoeren van politietaken in verschillende theaters, waaronder gedestabiliseerde, ter ondersteuning van de Europese Unie (EU), de Verenigde Naties (VN), de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), of eventuele ad hoc coalities.

Eigenschappen en Mogelijkheden:

Een van de hoofdpunten die EUROGENDFOR karakteriseren is de flexibiliteit van het middel. Het kan onder een militair, in geval van een hoog geweldsspectrum, of onder een civiel commando geplaatst worden, en kan autonoom of samen met andere eenheden opereren. Hierdoor is EUROGENDFOR in te zetten in alle delen van de verschillende fasen van een crisis:

 • De initiele fase, uitvoeren van stabilisatie operatien en het verzorgen van orde en veiligheid, vervangen en versterken van zwakke of niet aanwezige locale politie eenheden.
 • Gedurende de transitie fase, voortzetten van de missie, als onderdeel van een militaire expeditionaire macht, het coördineren en samenwerken met locale en internationale politie eenheden faciliteren.
 • Gedurende de afbouwfase, zorgdragen voor een naadloze en soepele overdracht van verantwoordelijkheid van militair naar civiel commando.

Interventie Scenarios:

De mogelijke interventie scenarios voor EUROGENDFOR zijn onder te verdelen in:
 • Vervanging van de locale politie eenheden in een gebied waar een conflict heeft geleid tot een substantiele afbreuk van het centrale gezag. De internationale politie eenheden kunnen gemandateerd worden om alle (of slecht enkele) politie taken uit te voeren, hiermee hebben ze politionele bevoegdheden en dienen zij bewapend te zijn.
 • Versterken van de locale politie eenheden in een scenario waarin onveiligheid en criminaliteit overheersen door een gebrekkige rechtshandhavnig. De internationale politie eenheden kunnen de locale politie eenheden monitoren, mentoren, adviseren en opleiden om de kwaliteit van de rechthandhaving te verbeteren, ook kunnen zij ondersteunen met keuring en selectie.
 • Andere mogelijke inzet in humanitaire operaties bij natuurlijke of door de mens veroorzaakte rampen, onveilige omgevingen, gebrek aan benodigde infrastructuur, intern ontheemden (IDP’s) en vluchtelingen.

Eng hè?

Bron: website EUROGENDFOR

Advertenties

 1. #1 door Marcel op maart 3, 2013 - 9:59 pm

  Doodeng. Denk maar niet dat de griezels dit niet inzetten als de unie wankelt. En met “Versterken van de lokale politie eenheden” word natuurlijk bedoeld het overnemen van de korpsen die achter de bevolking staan.

  Want zover gaat het komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: