‘Begroting van Rompuy kan de prullenbak in’

0euroHerman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, verdedigde vandaag de meerjarenbegroting in het Europees Parlement. De regeringsleiders bereikten dit compromis tijdens de Europese top die op 7 en 8 februari plaatshad. Het bezoek van Van Rompuy kan gezien worden als de eerste stappen van een paringsdans met het Europees Parlement. Een paringsdans die als het aan het Europees Parlement ligt uitmondt in een geheime stemming over de meerjarenbegroting van de Europese Unie. Een geheime stemming over een meerjarenbegroting die voor Nederland ronduit slecht uitpakt.

“In Nederland kan premier Rutte er nog zo veel strikken en linten om winden, zijn onderhandelingsresultaat bestaat uit het weggeven van bevoegdheden in ruil voor een verzameling sigaren uit eigen doos. Als het aan de PVV ligt is een geheime stemming dan ook uitgesloten ” aldus PVV-delegatieleider Laurence Stassen.

Wat Stassen betreft verzetten in elk geval alle Nederlandse Europarlementariërs zich tegen een geheime stemming. “Transparantie is de basis van een goed functionerende democratie en volksvertegenwoordigers dienen verantwoording af te leggen voor de keuzes die ze maken. De Nederlandse burger heeft er recht op te weten dat Nederlandse Europarlementariërs akkoord gaan met dit broddelwerk. Zij willen nog meer geld voor de EU. Ik hoop dan ook dat geen van mijn Nederlandse collega’s aan deze poppenkast meedoet.”

Nederland mag met dit akkoord, nadat het de afgelopen jaren door middel van waardeloze leningen en garantstellingen de Zuid-Europese economie heeft mogen financieren, wederom de portemonnee trekken voor de knoflookgordel. Onder het mom van speciale toewijzingen worden wederom extra miljarden gereserveerd. Miljarden die door o.a. Nederland moeten worden opgebracht. Daarnaast wordt doorgegaan met o.a. overbodige en miljarden euro’s verslindende projecten als het satellietsysteem Galileo.

Stassen vervolgt: “Deze hele begroting is een gedrocht, een gigantische verspilling van belastingcenten van de burger. Het cohesiebeleid waarmee de inefficiëntie in Zuid- en Oost-Europa wordt gesubsidieerd blijft gewoon intact. Het verschrikkelijke landbouwbeleid, goed voor bijna 40% van de uitgaven, blijft gewoon bestaan. Op de torenhoge salarissen van tienduizenden ambtenaren wordt geen cent gekort. En wat te denken van het verhuiscircus naar Straatsburg, dat miljoenen euro’s per jaar verslindt. Het blijft gewoon in stand.”

Wat de PVV betreft valt helemaal niets te vieren met dit akkoord. Ook voor Nederland niet. Zogenaamd blijft de Nederlandse korting in stand. Maar wat blijkt, die is afhankelijk van economische groei, groei die er helemaal niet is. Rutte maakt Nederland blij met een wassen neus.

Het EP zegt nu het akkoord te willen blokkeren. Blokkeren omdat men niet wil bezuinigen. De ALDE, de Groenen, S&D en EPP hebben om die reden al gedreigd de meerjarenbegroting te torpederen. Dat zijn de groepen waar ook de VVD, het CDA, en PvdA deel van uitmaken, laat deze partijen daar zoals gezegd dan ook eerlijk over zijn. Als het aan de PVV ligt gaan alle partijen met de billen bloot.

Bron: pvv-europa.nl

Advertenties

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: