Eind jaren ’80 was Nederland ‘af ‘

NederlandEind jaren ’80 was het voor een ieder mogelijk een baan te vinden, inkomen te genereren en naar hartenlust vrijgevig te zijn naar zijn minderbedeelde medemens in binnen- en buitenland. We hadden een sterke, goed georganiseerde overheid die belangrijke voorzieningen zoals veiligheid, post, infrastructuur, OV en voorzieningen zoals pensioenen en zieken- en ouderenzorg stevig in handen had en deze onderhield en bereikbaar maakte voor iedere Nederlandse burger tegen betaalbare tarieven. ‘Graaien’? Daar had niemand in overheidsdienst nog van gehoord.

Inmiddels zijn vrijwel alle opgebouwde welvaart, alsmede de betrouwbare noodzakelijke verworvenheden door slechts twee decennia politiek volledig om zeep geholpen. En waarvoor? Wat hebben we ervoor terug gekregen? Meer overheidsbemoeienis op zaken waarvoor we de overheid in het geheel niet nodig hebben en terugtrekking van diezelfde overheid uit zaken waarvoor een degelijke overheidsregulering noodzakelijk is.
Privatisering, wat op ieder genoemd gebied voor achteruitgang in kwaliteit heeft gezorgd, gepaard met immer stijgende kosten. Enorme kapitaalsvernietiging van (inmiddels semi-)publieke middelen ten bate van enkele ‘grootverdieners’ en managementlagen welke eerder contraproductief werken dan enig voordeel bieden voor diegenen waar uiteindelijk alle voorzieningen voor waren opgebouwd: de bron van alle ‘publieke’ middelen, de eindverbruiker. De burger dus. Wat heeft de politici en beleidsmakers toch bezield om in deze korte tijd ons zo geweldig functionerende land zo dicht aan de rand van de afgrond te brengen? Dit terwijl politicus in Nederland één van de makkelijkste baantjes ter wereld was. Want louter handhaven en bijschaven was nodig in plaats van hervormen en opbouwen. De enige reden die ik als nuchtere boerenburger kan bedenken is egoïsme. Op conferenties en Europese of mondiale bijeenkomsten zichzelf in de kijker willen spelen door ongebreideld het met hard werken en gezonde ondernemersgeest bij elkaar verdiende geld van de Nederlandse burger te verkwanselen om maar mee te mogen doen met de ‘grote jongens op wereldniveau’. Terwijl de hele wereld al vol bewondering (en niet zelden afgunst) keek naar dat nietige Nederland waar alles zo goed ging en men voor vrijwel ieder probleem zélf een oplossing bedacht. Niet voor niets dat onze kennis en vaardigheden in de hele wereld veelgevraagde exportproducten waren. En op enkele gebieden nog steeds zijn!

Onze ijzersterke bedrijven, regelrechte wereldspelers op hun gebieden, dreven handel op mondiaal niveau. En met enorm succes! Wanneer in dergelijke bedrijven ‘graaiers’ bleken te floreren, werden de betreffende bedrijven vanzelf op de vingers getikt door hun klanten in binnen- en buitenland want daardoor prezen zij zichzelf simpelweg uit de markt. Voor hen 10 anderen, want zo werkt vrije economie nu eenmaal.
Men spreekt nu alsof Nederland geïsoleerd was voordat de EU moloch zijn intrede deed. Alsof we niet eerder een exportland waren en onze bedrijven voorheen niet grensoverschrijdend konden opereren. Alsof Europoort niet bestond en Philips en Shell, maar ook het MKB dachten dat de wereld stopte bij Venlo of Breda. Nu zijn we pakweg 25 jaar verder en ons eens zo welvarende land, wat feitelijk slechts enige politieke begeleiding nodig had ter bescherming en voortzetting van reeds verworven stabiliteit en welvaart, is verworden tot een uitgehold karkas waarin de beleidsbepalers de laatste decennia geen andere strategie hebben toegepast dan ‘verdeel en heers’, zoals men ten tijde van Romeinse overheersing trachtte te doen. Alles voor expansie en meerdere eer en glorie voor hen die dit konden bewerkstelligen. Men heeft op een bepaald moment gedacht dat het hier dermate floreerde dat men uit naam van ‘de Nederlandse burger’ de hele wereld moest gaan redden, niet rekening houdende met de wens of mogelijkheden van degenen die dit alles moesten bekostigen: wéér die vervelende burgers.

Inmiddels zijn we dus zo ver dat men ons probeert wijs te maken dat wij, Nederland dus, het niet redden zonder ons totaal over te leveren aan hen die deze afbraak hebben bedacht, geregisseerd en uitgevoerd. “Wij weten wat goed voor u is en leggen u de verplichting op deze zienswijze te accepteren”. O, u dacht dat u vroeger gelukkiger was en dat het beter ging? Dat ziet u dan verkeerd volgens deze elite. U merkt dat u sinds de invoering van de Euro minder te besteden heeft? Dat kan wel zijn, maar u bent rijker! Geniet er maar van. U merkt dat ‘de politiek’ verder van u af is gedreven? Tja, dat heet nou vooruitgang. U verwerpt in een referendum onze plannen? Maakt niets uit, we gaan er tóch mee door, want nogmaals: wij weten wat goed voor u is! Men heeft hieruit echter wél lering getrokken: men zal u niet snel meer iets vragen in een referendum.

Nu staan we dan aan de vooravond van totale uitlevering aan het meest ondemocratische instituut sinds tijden: de EU. Met aan het hoofd daarvan ongekozen individuen die ten tijde dat zij nog slechts een relatief klein land te besturen hadden er al niet in slaagden om dáár eensgezindheid te brengen. Sterker nog: Onder Van Rompuy is België meer verdeeld geraakt dan ooit tevoren. Men ziet niet in (of wil niet inzien!) dat de burger niet meer helemaal achterlijk te houden is. Dat die zelfde burger nog erg goed weet hoe zijn of haar land er 10, 20 of 30 jaar geleden floreerde en inmiddels tegen véél hogere kosten, veel minder tegenprestatie geleverd ziet. Ook van de misstanden kan deze burger zich veel beter op de hoogte stellen dan wat vroeger slechts gedicteerd door de nationale overheid op de diverse staatszenders werd (en wordt!!!) gepropageerd. Men heeft internet en kan zich op duizenden verschillende media op de hoogte stellen van het werkelijke reilen en zeilen van hen die ons geld, onze verworvenheden en ook vooral onze vrijheden inzetten om hun eeuwige gelijk te halen. Want u en ik, die dagelijks met de kosten en ergernissen van het beleid te maken hebben zien alles helemaal verkeerd. Zij, die op ons neer kijken vanuit hun miljarden kostende ivoren torens en alle gevoel met de dagelijkse realitieit totaal zijn verloren zijn de enigen die wel het juiste perspectief kunnen zien. Vandaar waarschijnlijk ook de immense staatsschulden, bankencrises en armoedeval voor zeer grote bevolkingsgroepen in de eens zo welvarende EU landen. Snapt u het nog?

De zuidelijke EU landen staan inmiddels onder hoogspanning. In landen waar het tot voor kort goed toeven was marcheren nu honderdduizenden richting parlement en zijn demonstraties schering en inslag. Soms reeds gepaard met rellen, door eenvoudige, goedwillende mensen die geen blaam treft over de erbarmelijke toestand van hun leefomgeving, maar die wel keer op keer de gepeperde rekening gepresenteerd krijgen. En betalen zullen ze, op straffe van afname van alles wat hen dierbaar is. Steeds vaker worden de represailles op deze burgers, alsmede de eerder genoemde rekeningen gedicteerd door het instituut waarvoor NIEMAND heeft gekozen en wat het verst van ons als burger afstaat: de EU.

Het zal m.i. niet lang meer duren of dergelijke taferelen zullen zich verspreiden naar de meer noordelijke landen. De totale minachting van de wil van het volk zal vroeg of laat ontploffen in de gezichten van hen die zo duidelijk andere belangen dienen dan die waarvoor ze ooit zijn aangesteld: het dienen van het volk. De eerste aanspreekpunten hiervoor zijn uiteraard de landelijke, gekozen, politici. Zij zijn verkozen tot het dienen van het belang van hun kiezers en horen daarmee ook het landsbelang van de betreffende staat met hand en tand te verdedigen. Soevereiniteit uit handen geven op welk punt dan ook zonder daarover het volk dat zij horen te vertegenwoordigen te raadplegen kan gezien worden als landsverraad. Temeer dat deze soevereiniteit gegeven wordt aan een ondemocratisch, geldverslindend instituut waarop de voormalig Sovjet Unie nog jaloers zou zijn.

Auteur: Van Laarhoven

Advertenties

, ,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

Against Media-Maffia,Racism, Homophobia, Capitalism and For The Common People.

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: