De wapens van de federalisten

munitieAls EU-nihiliste valt het mij op dat de federalisten, of eurofielen zo u wilt, zich zelden mengen in discussies over de EU en vaak de dialoog uit de weg gaan.  Als er zich al wat roert uit dat kamp voert men steevast dezelfde riedel drogredenen op waarom we toch vooral verder moeten gaan met de EU – ze noemen het overigens graag Europa? Onze MSM laat ter indoctrinatie van het volk graag zoveel mogelijk euro-stalinisten van het kaliber Pechtold, van der Camp, Verhofstadt etc, hel en verdoemenis preken; bij alleen al de gedachte de EU, dus NIET EUROPA eventueel vaarwel te zeggen: ongekende armoede en oorlogen zullen u ten deel vallen, alle welvaart en vrede hebben we te danken aan de EU, enfin u kent die kletskoek zelf ook wel neem ik aan.

Nadat er zaterdag 26-01 jl. in diverse dagbladen columns verschenen die pleitten voor een EU-referendum was het vandaag 28-01, zowaar tijd voor een soort van tegengeluid. In een column  in de VK  met de kop: ‘Wilt u dat Nederland uit de Europese Unie stapt, ja of nee?’ laat Bart Schut zijn eurofiele sentimenten de vrije loop en grijpt op een platte manier naar de twee wapens die de federalisten rijk zijn: 1: de discussie inhoudelijk frustreren door je tegenstander in een slecht daglicht te plaatsen en 2: angst aanjagen. Het eerste betreft een rechtstreekse aanval op de initiators van het referendum Thierry Baudet, Ewald Engelen en Paul Cliteur. Schut verwijt hun lafheid en een verborgen agenda, daarnaast krijgen EU-sceptici als Geert Wilders en Nigel Farage de term xenofobe wensdromers opgeplakt.

Volgens Schut wordt de kiezer gevraagd om Nederland een langzaam van Europa wegdrijvend eilandje voor de Engelse kust te maken. Met alle praktische, economische en emotionele gevolgen van dien. Want ‘Nederlands toekomst ligt in het hart van Europa en niet ver erbuiten. Nederlanders zijn geen gesloten, xenofoob volk en zijn nog steeds open, pro-Europees en voor zaken doen’. Volgens Bart Schut tijd om de aanval te kiezen en niet langer de eurofoben de discussie te laten gijzelen want: ‘Dit referendum – het echte, principiële, niet het verwaterde voorstel van de Groep-Baudet – kunnen we winnen, moeten we winnen, zullen we winnen’. We? Bart Schut noemt zich journalist maar kent het verschil tussen Europa en de EU kennelijk niet? Open pro-Europees zaken doen gaat alleen dankzij de EU? Bart realiseert zich de bijwerkingen van de super Europese heilstaat niet of maar ten dele?

Europa is een prachtig werelddeel; ik reis veel en graag en heb vrienden in veel Europese landen, een huis in Zuid Frankrijk en heb verwanten in Portugal, Denemarken en Zwitserland. Hou ik van Europa? Een volmondig JA! Maar ik ken ook de volkeren en bijbehorende cultuurverschillen die Europa rijk is. En juist dat maakt Europa zo mooi maar tegelijk ook kwetsbaar, want als we van Rompuy c.s. hun gang laten gaan zal de beoogde heilstaat  onherroepelijk uitmonden in een dictatuur. Praktisch gezien is Europese democratie alleen op nationaal niveau mogelijk, juist door de cultuur en mentaliteitsverschillen. Het afdwingen tot economische gelijkheid maakt de EU tot een wangedrocht wat geen voorspoed maar slechts doffe ellende veroorzaakt. Zaken doen dan, ik ben een zelfstandige zakenvrouw met wereldwijde contacten en durf te beweren dat we ten tijde van de EEG net zo goed zaken deden als nu, met dit verschil dat we er een stuk meer aan verdienden en veel vrijer konden expanderen, goed toegegeven de € en de versoepelde douaneregels zijn wel degelijk positieve aspecten.

Je noemt jezelf journalist Bart, doe dan ook je plicht -nu er nog persvrijheid is- want je kunt het wel degelijk en je weet donders goed hoe de EUSSR werkelijk rolt en gaat rollen, dus stop die D66 praatjes in het dossier ‘valse en tendentieuze voorlichting’.

Advertenties

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: