Waar blijft onze Nigel Farage?

Nigel FarageNu de Britse premier David Cameron heeft aangekondigd dat de Britten zich via een referendum mogen uitspreken over het wel dan niet in EU blijven in 2017, (slim, want alleen als de conservatieven bij de verkiezingen in 2015 winnen zal dit referendum doorgang vinden) vinden velen dat wij in NL ook het recht op een in-out referendum zouden moeten krijgen. Van harte mee eens natuurlijk! Een referendum komt er niet zomaar, het is een gruwel voor de huidige eurofiele regering;  hoe zou de uitslag luiden denkt U? Juist out.

In de UK hebben ze op EU-kritisch gebied behalve de conservatieven ook nog de UKIP van Nigel Farage. Het belangrijkste speerpunt van de partij is de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Daarnaast zijn meer directe democratie, het stoppen van massa-immigratie en het verlagen van de belastingen belangrijke punten van UKIP. De invloed van Farage en zijn partij is groot in de UK en ook op het vaste land worden de punten van de UKIP door steeds meer mensen gewaardeerd.

Terugkomend op de titel van dit stuk, waar is hij/zij? We hebben in NL weliswaar EU-kritische geluiden in de TK: PVV-SP-PVDD-SGP zijn partijen met een min of meer consequente kritische factor t.o.v. de EU en de gevolgen ervan voor Nederland. Het probleem is dat dat deze partijen geen gezamenlijke vuist kunnen/willen maken tegen de oprukkende EU-dictatuur, partijbelangen en interne standpunten blokkeren een verregaande samenwerking op dit gebied. Persoonlijk vind ik dit bijzonder jammer omdat er wel degelijk kansen liggen om te komen tot een EU-kritisch geluid met breed draagvlak en heel veel invloed op bv. het houden van een referendum. Ik zou zeggen: Vaderlandslievende dames en heren in de TK, stop eens (tijdelijk) met partijpolitiek als prioriteit en focus u op het landsbelang, ga aan de slag met mensen als Thierry Baudet en wie weet lukt het ons ook het EU-monster de rug toe te keren. Onze vrijheid en soevereiniteit gaan momenteel boven alles!

Deze man heeft toch volkomen gelijk?

Advertenties

,

  1. #1 door xandrah op januari 30, 2013 - 7:16 pm

    Ja, waar blijft ie ? Wij zouden er ook wel zo eentje kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Stukkie lezen?

Iedere week een nieuw stukkie

Salon van Sisyphus

Met de moed der wanhoop

fonsvervoort

A topnotch WordPress.com site

De Bovenkamer - Het kan ook anders

"absolute power corrupts absolutely"

Petrossa's Blog

Ruminations from a jaded old guy

Welke toekomst...

...is die er straks nog voor ons?

hyperinflatie

Terugkeer Goudstandaard met D-mark en gulden.

Volksnieuws uit Amsterdam-Noir

ongesubsidieerd, ongecensureerd, Vrij,Heldhaftig,Barmhartig en Rechtvaardig 'Straat-Nieuws

[ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ]

Het weblog van margeblogger TheRealShowstopper (TRS)

HERSTEL DE REPUBLIEK

Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het "Koninkrijk".

E.J. Bron

Voor vrijheid van meningsuiting, tegen de islamisering van Europa, tegen de EUSSR, tegen de mainstream, voor het behoud van westerse waarden en tradities en pro-Israël

PLANET EUSSR

Vrijheid is ons grootste goed, stop de sluipende EU dictatuur!

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.